Варненски Гларус: Свободата да пишеш - Безценно!

Варна, мирис на море, яки мацки... и едни хора, които обичат да пишат. Накратко, това е Варненски Гларус. Пием, ходим по кръчми и дискотеки, гледаме мачове и мразим цензурата :)

четвъртък, септември 11, 2008

"Музиката" и Варна

Нашият град отдавна е дом на тайния култ на Умрялата Чайка, които въртят музикалният бизнес скирити от очите на и без това доста очилатите маси (контактни лещи, за тузарите). Ще бъдете МНОГО очаровани ако някога ви се прислуша музика на живо или пък диджейчета (което между другото е доста анална професия), тъй като разнообразнието на жанрове и клубове тук е почти същото каквото е и разнообразието на витамини в лайното на бобър.


ХАУСО У НАС

Тези дни хаусът е много на мода, най-вече защото е достатъчно тъп за да се хареса и на най-малоумният путкопоклонник, когато вече е едва на трета бира, а дамите около него все още се правят, че могат да танцуват. Да не забравяме и, че там където има лирики, някой тъмнокож вокалист, бивш соул изпълнител, обяснява как иска да "влезе във Вас и да е с Вас цяла нощ"... мммм, супер оферта, бих рекъл аз! Личи си, че този стил музика е създаден от боговете - Прост, с три инструменти и дебилни наркомански лирики създадени за "йебанйе", което всеки постетител на въпросните клубове ще ви каже, че е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО! (Това не е толкова интензивно колкото при чалга партитата, но пак присъства в китайски количества) Нека не забравяме как повечето слушатели на този забил жанр не понасят техно или подобните му разновидности, защото според тях е "твърде наркоманско". Как тези хищни кебапчета са стигнали до това заключение и чрез какви доводи, може само да гадаем...


ХИП-ХОПЕЦ

Да, вярно е, много сме назад от великолепните Генкста Генкста Пордъкшънз от Бургас, но се стараем! Ако щете вярвайте, но тук изявите на торбестите животни са доста по-редки и се набляга повече на чистият и неподправен хип-хоп тип DRS+ и тям подобни, докато в Бургас ОЧЕВИДНО се набляга на катилска простотия тип "представи си че москвича ми е ферари и ми се кефи". Да не забравяме, че средната им възраст там е около 13 години. Партита по клубове, рядко ще срещнете обаче. За съжаление явно хората не изпитват особено желание да гледат как някой се самоунижава говорейки за това колко путки е ебал (в заспало състояние). Сигурно е трудно да гледаш някой човек с 5-6 килограма ламарина по себе си и да си мислиш, как ли този беден човек издържа на такива тежести... сигурно е ИСТИНСКИ ФЕН щом прави всичко това само заради музиката.


ВАРНЕНСКИ ПЪНК

Най-долната сган на нашият плажен град е с червени ботуши. Не, не говоря за кокошката пред KFC, говоря за едни имбецили, чиято мисия в живота е да умрат от кале... И да освободят България от Ахмед Доган, само че второто го правят само по форумите. Тъй като Варна е град на олигофренията и имбецилският национализъм, няма защо да се учудвате, когато група опиянени, пеещи песни на Черно Фередже, наркомани се залашка пред обсерваторията. По принцип е хубаво да ги застрелвате преди да са се доближили твърде много, тъй като според някои правителства, пренасят смъртоносен вирус. Тези хора ги има в някакви количества от типа на 400-500 души във Варна, някои са прикрити като ЕМО-та, доста нашумяла вълна от ретардирали индивиди, които мразят родителите си, а също може да срещнете и скинхеди, някои от тях са расисти с фашистки идеологии, други са смешни и без тези наклонности. Но запомнете едно от мен - Видите ли човек със свастика, разберете къде живее и платете на циганите от квартала да изнасилят майка му - Това би било най-демократичният подход за интеграцията на нацист в нашето общество.


МЕТЪЛО УМРЕ

Нека не забравяме, че от всички видове метъл, някои хубави, други страхотни, трети принципно хардкор (Варна е известна с хардкор групите си из цяла България), най-известният и отвратителен жанр е хеви метълът. Едва ли ще намерите по-заспал, прострелян в коляното стил музика от хевито. Може да ви приспива, може да ви разсмива, но винаги ще се пее за битки, рицари и орки. Феновете на Битка-съд (Warcraft) ще останат доволни, но човек с живот, едва ли. Тези космати същества (бих ги сравнил с уукита, защото повечето са Star Wars geek-ове) вилнеят по рок барове и пънк/хардкор клубове като Зона 51 и тям подобни дупки, но не биха отказали и да се покълчат на малко чалгийка, за да покажат колко са отворени към нови неща. Повечето казват, че са ебали много, но ако намирате ебането на дебели и деформирани крави, чиито крака миришат на мърша заради кубинките носени през лятото, значи и вие сте също толкова извратени. Варна ги има много, тези странни същества, които носят фланелки на Metallica, Iron Maiden, Manowar, Blind Guardian и всякакви такива извращения на траш метъла. Да не забравяме и блек метъл фенчетата, които се мислят за готи, макар че са само една стъпка по-мазни от тях. Те са още по-ужасни и ако се сблъскате с такива, не се притеснявайте, ще избягат много преди да им кажете: "Ей, чшшш, мърши, ко се бутате ве!"


ЖИВОТА МИ Е ПОП-ФОЛК

Е, па как бе, Ибрахиме, ще пропуснем най-силната страна на Варна!? Ако си мислите че курвите, които ходят по хаус партита в Exit или Masai са и половината на курвите, които ходят в Час Пик, си помислете пак. Ама помислете много добре! Тук говорим за цариците и царете на спина и сифилиса. Венерически болести и СКАТ порно, добре дошли. Ако предпочитате отзад, за да избегнете неприятни заболявания, няма проблем. Дебелата целулитна мадама е яла само три банички и ако ви поопръска, просто дишайте през устата. Мдам, красотата на чалгата се крие в това, че самите певици, които ме отвращават, не знам защо, най-вече заради характера (да, тъпаци такива! Аз гледам И характера на жената!). Та тези шунди НАСЪРЧАВАТ варненските момичета с намалена мозъчна дейност да се ебат с всякакви цигани, препили българи и шопи. Ако е германец, може и да й излезе късмета. Такива партита във Варна има всяка вечер, пълно е с ужасно подстригани момченца с опашчици, розови тениски, които пледират метросекс уалност и педалски високи обувки, които са някакъв мелез между кубинки и маратонки. Тежко е, деца, тежко. Нямам нищо против да гледам как умират от разни имунни недостатъчности, обаче нужно ли е всеки първи клуб да е такъв? И трябва ли да ни пълнят главите от колите си, които са всъщност pimp-нати лади?

Тежка е съдбата Варненска, но не се притеснявайте. Винаги си има вкъщи и веднъж годишно се случва и нещо хубаво... Например появата на Justice Yeldham, невероятен австралийски изпълнител, чието симфонично и красиво творчество можете да чуете тук: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=58280398

5 Коментари:

DemonInside каза...

колегатa е поразкъртил малко ]:D

евала

Анонимен каза...

wow

Анонимен каза...

Похвално.
Качествена критика. Лафовете са свежи за мен.

Анонимен каза...

колегата е толкова далече от истината,колкото и от нормалните мисловни процеси, протичащи в един средностатистически мозък на гол охлюв.
Поздрави и всичко най...

Димитър Димитров каза...

После кой бил хейтъра ;) Аз поне си признавам...

Публикуване на коментар


seo google Блог класация