Варненски Гларус: Свободата да пишеш - Безценно!

Варна, мирис на море, яки мацки... и едни хора, които обичат да пишат. Накратко, това е Варненски Гларус. Пием, ходим по кръчми и дискотеки, гледаме мачове и мразим цензурата :)

неделя, ноември 23, 2008

Хакер получи 110 години затвор...

Ако си падате по влизането в чужди компютри, с цел да се докопате до личната информация на хората и после да ги изнудвате, по-добре първо помислете. Ето какво може да ви се случи.

33-годишен строителен инженер от щата Северна Калифорния е бил осъден "само" на 110 годинки, защото заедно с негов колега проникнали в компютрите на млади момичета, събирали информация за тях и накрая решили да ги изнудват. Жертвата била само една и от нея се искало да им изпрати интимна снимка, в противен случай "злодеите" щели да разпространят личните й снимки на съучениците й? Хм, какво ли е имало на тези ценни снимки, може би нещо доста пикантно? За жалост никога няма да узнаем, защото 33-годишният хакер ще лежи много, много дълго време на топличко. Всъщност, следствието установило не само това, но и че човекът е получил достъп до над 100 компютъра... не е зле за строителен инженер, нали?

източник: Computerworld.bg

4 Коментари:

Анонимен каза...

simpatqga

Анонимен каза...

я земи една карта и намери на нея "щата Северна Калифорния"

Димитър Димитров каза...

Sry, източника подвежда ;)

Анонимен каза...

Да не е бил Майкъл Скорфийлд този бре :)

Публикуване на коментар


seo google Блог класация