Варненски Гларус: Свободата да пишеш - Безценно!

Варна, мирис на море, яки мацки... и едни хора, които обичат да пишат. Накратко, това е Варненски Гларус. Пием, ходим по кръчми и дискотеки, гледаме мачове и мразим цензурата :)

неделя, май 31, 2009

Рали Варна 2009

Сигруно вече повечето от вас са чули за тази отсечка, най-вече заради инцидента в самото начало на ралито. Е, аз като "ранобудна" птичка станах към 11 и в 12 бях на пистата... и гледам страшно много хора, но състезание няма. Първо си помислих, че докато се наканя то е свършило, но после разбрах, че Fiat Punto се е врязъл в публиката, поне по думите на очевидци :) Имало 3-4 пострадали, 2-ма в тежко състояние.

Както и да е, бяхме се събрали много голяма компания и докато си търсехме места забърсвахме по още някой познат :) В един момент от високоговорителите се чу женски глас, който съобщи, че не се знае кога и дали ще продължи състезанието. И ние... решихме да си вземем сладолед да убием малко време. След около 20 минути почна да се чува рев на Ладички и явно беше време да се наместим и да позяпаме.

Първия старт не беше нищо интересно - до 1600 кубика. Основно присъстваха Ладички, но имаше и една стара Honda Civic, която в крайна сметка се оказа победител.

Втория кръг не можахме да разберем до колко кубика е, но предполагам до 1800. Странното беше, че участваше едно Mitsubishi Lancer, което съм сигурен, че не беше за този клас. Естествено, то спечели много убедително, без абсолютно никаква конкуренция. По-интересното бе, че имаше една ЛАДА, но само купето й беше на ЛАДА, а под капака имаше нещо голямо :) Е, тя остана доста назад, но беше интересна гледка. Друг състезател, който направи впечатление, управляваше VW Golf 2. Е, на тази кола незнам какво й бяха сипали, но вървеше много добре и завърши на трето място, а първите 5-6 обиколки беше сред последните.

После пуснаха някакви малки колички - Citroen C2, Citroen Saxo, Peugeot 306, Fiat (няколко)... нищо зрелищно като цяло.

Последния кръг, естествено бе най-интересен. Все пак пуснаха големите машини и имаше тръпка да се гледа. Няколко състезателя получиха повреди (нещо с турбините), но продължиха и караха за шоу на нас (публиката).

В крайна сметка, вместо да се влачим по кафета си изкарахме една доста приятна неделя. Полигавихме се, погледахме бързи рали коли, изгоряхме, сварихме се от жега и ето сега си пиша впечатленията, пиейки бира - беше тежък ден :)

Снимки има, даже и няколко клипа, но в момента не мога да ги сваля... но това ще стане утре.

0 Коментари:

Публикуване на коментар


seo google Блог класация