Варненски Гларус: Свободата да пишеш - Безценно!

Варна, мирис на море, яки мацки... и едни хора, които обичат да пишат. Накратко, това е Варненски Гларус. Пием, ходим по кръчми и дискотеки, гледаме мачове и мразим цензурата :)

четвъртък, септември 18, 2008

Релаксация в Гърция

Здравейте отново уважаеми колеги и скъпи читатели!

Имах щастието да се насладя на едноседмична релаксация по слънчевите брегове на югозападната ни съседка Гърция, и откак се върнах един въпрос назрява като гнойна пъпка на тинейджър в съзнанието ми. Та въпросът е: Как е възможно и с какъв акъл има още почиващи по така обичаното от нас, но толкова западнало Българско Черноморие?
Първия довод, който изниква на ум разбира се е цената. Повярвайте ми, тази почивка излезе мнго по-евтино от повечето почивки в Слънчев Бряг или на Златните, та дори и в не толкова "престижните" курорти. За сметка на това човек получава страхотна почивка, невероятна природа и поглед върху една друга, малко по-културна култура.

В Гърция е невероятно красиво. Аз си мислех че тюркоазената вода по брошурите е просто фотошоп, но не би. Водата е толкова искрящо тюркоазена, че граничи с неон. Зелени кедри и кипариси, палми, маслинови дръвчета, разцъфнали цветя навсякъде, скали, чистота, тишина...абе приказка. Случи се една сутрин даже бяхме единствените хора на плажа, който никак не беше малък. В последствие дойдоха още 3-4 двойки, но в никакъв случай не може да се сравнява с положението на Златните например, където миналото лято ми се наложи да обикалям 40 минути докато си намеря място, което беше всичко на всичко парцелче от 3 квадратни метра за 2 човека. Буквално можеше да се протегнеш и да почешеш гърба на съседа си по хавлия, нек'ъв ужас нек'ъв ад.


Чисто е и циганията се среща много много рядко, обикновена внесена от някой пришълец тип "тъмен балкански субект". Хората си се грижат да им е чистичко и приятно, на тях и на туристите, чиито пари играят значителна роля в Гръцката икономика. Не видях една грозна къща, всичките са измазани, стегнати с дворчета с дръвчета, цветя и райграс, тенти на терасите и котки по дуварите. :D За сметка на това не карат последен модел аудита и мерцедеси, няма да се режат да те изпреварват на шосето, виждайки че на 50 метра има друга кола в насрещното. Това ми направи много голямо впечатление - първо си гледат дома, всичко да е както трябва, после мислят за някакви гъзарии за показност и имагинерно удължаване на пишката. Като сравним с нашия манталитет изглежда направо нелепо - живей ти в някаква едностайна дупка в Люлин, но тегли заем да си купиш BMW 2005-а, щото нали пичките се кефят, а балъците завиждат, дето викаше настоящия Big Sha. Смешна работа. Като минавах през Дупница навръщане и правех сравнението, тамошните къщи мязаха на нещо отпреди втората световна - грозни, порутени, сиви, с дворове натрупани с всевъзможни боклуци.


Контраста е плашещ. И не в смисъл, че Гърция е нещо кой знае какво. Въпроса е, че ние сме твърде зле.


Като бонус слагам още няколко снимки + поздрави от гръцкия гларус за Варненските колеги.






Ваша Лукреция























20 Коментари:

Unknown каза...

колеги мисля кат спечелим 100 000 долара от реклама да отидем на Хавайте, без колежката!

Govnyo каза...

ако съберем 100 000 долара ще ги дадем на Теодорчето да ни опъне всичките, тъпак.

Анонимен каза...

BRAVO, BRAVO, TOVA E SAMATA ISTINA. ELATE, VISHTE, I CE UBEDETE CAMI.

Анонимен каза...

taka si e...za syjalenie...no pyk nie sme si winowni...posle se oplakwat ,4e ima spad,shte ima q....tazi 4alga,tuhlata i dulgerina...ne ,blagodarq...to towa lqto nqmashe i glarusi,qwno i na tqh im pisna....

Анонимен каза...

Пламене, от теб не съм го очаквала! >:(

Анонимен каза...

Това е чайка бе, кьофте xD

Анонимен каза...

Образовай се малко уа, това е женски гларус. Чайки отдавна не съм виждала, гларусите ги изядоха. 0_0

Анонимен каза...

Ало орнитоложката "Ваша Лукреция",не стига,че не вдяваш от птици,ами и май не си била в Гърция.Тези снимки крадна ли ги или някой ти ги дари?Двете коли,които са паркирали в ляво по посока на движението е нормално да са с дясна дирекция като тези в Кипър например.Морето им е по-бистро понеже брега и дъното в оромната си част са каменисти а водата е ужасно солена и затова там водорасли не виреят - не е както при нас.Ти изобщо поне веднъж влиза ли във водата...?А "най-много ме кефи" намекът ти че сме цигани.Ти такава ли се чувстваш?Всъщност от кой етнос си...?Обикновено селски комплексар най-много плюе по селото ...

Анонимен каза...

Мили младежо, неадекватните ти опити за злепоставяне искрено ме забавляват. На първото ти обвинение ще отговоря с молбата и ти да се образоваш и ще приложа следните материали: за чайка http://en.wikipedia.org/wiki/Common_Gull и за гларус съответно http://en.wikipedia.org/wiki/Herring_Gull. Сам виждаш, че има разлика, а ако не виждаш, то тогава си имбецил. Снимките са авторски, мога да го докажа ако настояваш. Колите си бяха паркирали на плошада в Солун, както ги виждаш. Гърците понякога правят много интересни импровизации в паркирането. Не съм казвала, че водата е бистра по друга причина, освен тази, която изтъкваш, но че е по-бистра е факт, който мен искрено ме зарадва. Влизах във водата през 6 от 7-те дни, когато бях там, понеже единия ден времето беше лошо. Не казвам, че сме цигани, а че правим цигании.Аз принадлежа към европеидната раса, щом толкова те интересува. Родом съм от Варна, понастоящем пребивавам в София, драги. Като заключение ще кажа, че аз не плюя, а констатирам. Други въпроси да имаш?

Govnyo каза...

Анонимен, предлагам ти да си навреш кухата тиква в дебелия гъз и в следствие на тоя еротичен акт героически да си набиеш една чекия, което е много вероятно да облекчи националистическите комплекси и да ти позволи да откриеш света, в който героичното надървяне не е само следствие на поява на Капка на атакистки митинг.

Освен това майка ти е мръсна курва.

Top, top comment :D

Димитър Димитров каза...

Говньо, Welcome Back mate :) Govnyo FTW :D

Анонимен каза...

Всъщност, както подсказва името, дори гларуса е чайка (позната като сребриста такава) ... снимките според мен, са си направо от Англия, къде другаде можеш да видиш спрели коли от ляво или улица на която се паркира само от едната страна ... от водорасли не разбирам, но резултата е на лице - водата е чиста ... и не е задължително да си циганин, за да те тресе циганията, достатъчно е да си тъпо парче ...

Govnyo каза...

Джиейлс, тезата ти е чудесна, само искам да ми обясниш в Англия къде ще намериш слънце и големи плажове, щото аз нещо не мога да разбера.

Димитър Димитров каза...

ROFL, тука колко "компетентни" хора се събраха не е истина. Предполагам че всеки от вас е бил поне 15 пъти в южната ни съседка и сега спори кое как било. Когато незнаеш е по-добре да си замълчиш - така шанса да не изглеждаш тъпо пред другите е много по-голям.

Анонимен каза...

Самото твърдение, че само в Англия можеш да намериш улица на която се спира само от едната страна е абсурдно, като бидейки такова автоматично става иронично, като повлича със себе си и предхождащото го твърдение, а именно, че само в Англия можеш да видиш коли спрели от ляво на улицата, комбото от които изказвания има за цел да иронизира анонимния ни приятел ...
Искам също така да се извиня, за прекалено дълбокия замисъл и обещавам за напред да използвам, компетентно, кратки изречения с преобладаващи роднини, за да бъда разбран правилно.

Димитър Димитров каза...

А! Дълбокият замисъл го разбрах от първия път, често се усещам че прекалявам с дължината на изреченията :)

Govnyo каза...

Джиейлс, не ти познах логина и реших че си 13 годишна хейтърка от ромски произход с объркани представи за света. Получаваш извинителен бурсук - http://www.youtube.com/watch?v=GOxR7rTYuSI

Анонимен каза...

Всъщност мястото, на което са спрели колите просто е отбивката за градския транспорт, куцо инаф. Имам една снимка, която да го докаже, ама ме мързи да качвам, айде пийс. А, и брат ми, отсега да не съм те чула да казваш "гларус", само "сребриста чайка".

Анонимен каза...

Дебилз, бих искал да перефразирам една мъдра мисъл, а именно "Ако си открил себе си, значи си открил ... глупости" ;)
Гове, за хейтването не споря, но мога да бъда 13 годишен мургав и жена само в "квази-копулативните" ти фантазии x] Благодаря за така наречения по народному бурсук.
Сестра ми, нямаш грижи ... отделно, на теб разчитам да измислиш дума за женски гларус и за мъжка чайка и никога повече да не казваш на фасула, бял боб.

Анонимен каза...

Ми то бял боб и фасул са 2 различни неща. Относно заявката ти, имам 2 варианта - гларуска и чайкец или гларусица и чаец.

Публикуване на коментар


seo google Блог класация