Варненски Гларус: Свободата да пишеш - Безценно!

Варна, мирис на море, яки мацки... и едни хора, които обичат да пишат. Накратко, това е Варненски Гларус. Пием, ходим по кръчми и дискотеки, гледаме мачове и мразим цензурата :)

Chrome-Extensions-Guide_01Как да инсталираме допълнения на Google Chrome:

       
  1. Сваляте си последната версия на Chrome за разработчици от тук.
  2.    
  3. Пишете в адрес бара (там където се въвежда URL) следното нещо chrome://extensions/
  4.    
  5. Отивате на Chrome Extension или пишете в Google "Chrome Extensions" и си харесвате сайт

Update: Важно! Chrome Extensions добавиха бутон "Add to Chrome". С натискането му се появява confirmation box, така че инсталацията на допълнения става много по-лесно от описания метод. Моля, следвайте указанията по-долу, само в случай, че използвате .crx файлове!
       
  1. Сваляте си каквото ви хареса. Файлът трябва да е с разширение .crx
  2.    
  3. Разархивирате го със 7zip като папка, която не трябва да триете. Можете да слагате папките в Extensions папката на Chrome : за Vista и Windows 7- C:\Users\UserName\AppData\Local\Google\Chrome; за XP - C:\Documents and Settings\UserName\Local Settings\Application Data\Google\Chrome
  4.    
  5. Отивате в таба, в който сте отворили chrome://extensions/ и от менюто Tools избирате Load upacked extension... (първата опция)
  6.    
  7. След това избирате папката, където сте разархивирали файла и сте готови

Бързо, лесно и най-важното - елементарно. Не смятам, че тази процедура би затруднила дори хората, които за пръв се сблъскват с Chrome. Предполагам, че когато тази екстра бъде пусната официално, процесът ще е още по-елементарен.

Оригиналната публикация в Tech Station BG

Забележка: Инсталирайте допълнения на своя отговорност! Не забравяйте, че това е версия за разработчиците, която не е предназначена за обикновените потребители, така че може да срещнете доста проблеми. Ако скапете тотално Chrome, както направих аз, най-добре да го преинсталирате и да изчакате Google официално да пусне допълненията.

2 Коментари:

hotel Batihan каза...

интересен блог, продължавайте да постирате и да споделяте с всички нас - приятна вечер на всички

ранни записвания 2012 в Бодрум каза...

този блог много ми харесва, намерих много полезни информации за мен - точно това което търсех, продължавайте да постирате и да споделяте с всички нас, очакваме с нетърпение нови публикации, много поздрави и до скоро

Публикуване на коментар


seo google Блог класация